MENU

Αθάνατα σπαθιά, ακτίνες θανάτου,αντίδοτο για όλα τα δηλητήρια: Δέκα παρωχημένες εφευρέσεις από το παρελθόν που προκαλούν θαυμασμό

Αθάνατα σπαθιά, ακτίνες θανάτου,αντίδοτο για όλα τα δηλητήρια: Δέκα παρωχημένες εφευρέσεις από το παρελθόν που προκαλούν θαυμασμό

Υπολογιστές που δημιουργήθηκαν πριν 2000 χρόνια, αθάνατα σπαθιά, ακτίνες θανάτου,αντίδοτο για όλα τα δηλητήρια.

Μπορεί να βρισκόμαστε στην αιχμή της τεχνολογικής προόδου, ωστόσο οι πρόγονοί μας δημιουργούσαν πράγματα τα οποία ακόμα και σήμερα δε μπορούμε να καταλάβουμε πως κατασκευάστηκαν.

Το Alltime 10s αποτίει φόρο τιμής σε δέκα καταπληκτικά παρωχημένες εφευρέσεις.

slideShow

Μηχανισμός των Αντικυθήρων

Μηχανισμός των Αντικυθήρων

Αυτός, είναι ο αρχαιότερος γνωστός u003ca href=u0022http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82_%CF%84%CF%89%CE%BD_%CE%91%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%85%CE%B8%CE%AE%CF%81%CF%89%CE%BDu0022 target=u0022_blanku0022u003eπολύπλοκος μηχανισμόςu003c/au003e. Ονομάζεται και πρώτος γνωστός αναλογικός υπολογιστής. Η ποιότητα κατασκευής του υποδηλώνει ότι είχε ανακαλυφθεί κατά τη διάρκεια της Ελληνιστικής Περιόδου.

Μουσικά όργανα Stradivarius

Μουσικά όργανα Stradivarius

Πάνω από όλα, τα όργανα Στραντιβάριους είναι διάσημα για την ποιότητα του ήχου που παράγουν. Αυτά που κατασκευάσθηκαν την εικοσαετία 1680-1700 μπορεί να πωλούνται για πολλές εκατοντάδες χιλιάδες, ή και αρκετά εκατομμύρια ευρώ σε σημερινές τιμές. Υπάρχουν περίπου 650 γνήσια όργανα των Στραντιβάρι (βιολιά, άρπες, κιθάρες, βιόλες και βιολοντσέλα) που σώζονται σήμερα

Δαμασκηνό σπαθί

Δαμασκηνό σπαθί

H ονομασία του σπαθιού παραπέμπει στη Δαμασκό, την πρώτη πρωτεύουσα των αραβικών χαλιφάτων, κέντρο εμπορίου της ΝΔ Ασίας.H τέχνη κατεργασίας έμεινε στα χέρια των αραβικών συντεχνιών ως το πέρασμα των ταταρικών ορδών του Ταμερλάνου, τον 14ο αιώνα, που λεηλάτησε τη Βαγδάτη και πήρε όλους τους οπλουργούς μαζί του.Το μυστικό του Ατσαλιού της Δαμασκού, αποκαλύφθηκε μόνο όταν εξετάστηκε από ένα ηλεκτρονικό μικροσκόπιο σε σύγχρονο εργαστήριο.

Sloot Digital Coding System

Sloot Digital Coding System

Δημιουργία ενός Ολλανδού τεχνικού ηλεκτρονικών ο οποίος ισχυριζόταν ότι είχε απαπτύξει μια επαναστατική τεχνική συμπίεσης δεδομένων, το σύστημα Sloot ψηφιακή κωδικοποίηση, που θα μπορούσε να συμπιέσει μια πλήρη ταινία σε 8 kilobytes δεδομένων.

Vitrum flexile το...εύπλαστο γυαλί

Vitrum flexile το…εύπλαστο γυαλί

Υπάρχουν συνολικά τρεις αρχαίες αναφορές, σε μια ουσία που την αποκαλούσαν u0022vitrum flexileu0022, u0022εύπλαστο γυαλίu0022 σε μια ακριβής μετάφραση, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί τι αφορούσε. Την πρώτη ιστορία για αυτή την ανακάλυψη, τη συναντάμε στο Πετρώνιο ο οποίος πέθανε το 66 μΧ. Όπως γράφει, ένας τεχνίτης του γυαλιού, παρουσίασε στον αυτοκράτορα Τιβέριο (14-37μΧ) ένα γυάλινο δοχείο. Ζήτησε από τον αυτοκράτορα να του το δώσει πίσω και τότε ο τεχνίτης το έριξε κάτω. Ωστόσο το γυάλινο δοχείο έσπασε. Έκανε μόνο ένα βαθούλωμα και στη συνέχεια ο τεχνίτης το επανέφερε στο αρχικό του σχήμα. Ο Τιβέριος όμως, επειδή φοβήθηκε πως θα μειωθεί η αξία των πολύτιμων μετάλλων διέταξε τον αποκεφαλισμό του εφευρέτη ώστε το μυστικό του vitrum flexile να πεθάνει μαζί του.

Mithridatium. Αντίδοτο για όλα τα δηλητήρια

Mithridatium. Αντίδοτο για όλα τα δηλητήρια

Το αποκαλούμε u0022καθολικό αντίδοτοu0022 για όλα τα δηλητήρια, λέγεται πως είχε ανακαλυφθεί από τον βασιλιά Μιθριδάτη τον 6ο του Πόντου (120-63 πΧ) και πως τελειοποιήθηκε από τον προσωπικό ιατρό του αυτοκράτορα Νέρωνα. Ωστόσο, η πολύτιμη αυτή ουσία, έμεινε γνωστή ως Mithridatium.

Η οργονενέργεια του Wilhelm Reich

Η οργονενέργεια του Wilhelm Reich

Το 1942 αγόρασε με τους λίγους οπαδούς του ένα μεγάλο κτήμα κοντά στα σύνορα με τον Καναδά, στο Rangeley της πολιτείας Maine, το οποίο ονόμασαν u0022Όργονονu0022 και το μετέτρεψαν σε εργαστήρι και τόπο πειραματισμού.Εξαιτίας των τολμηρών ερευνών του, ο Ράϊχ μπήκε από το 1947 στο στόχαστρο της u0022Διεύθυνσης Τροφίμων και Φαρμάκωνu0022 των Η.Π.Α. (της γνωστής F.D.A.) και τελικά τον Φεβρουάριο του 1954, πέντε χρόνια αφότου είχε ιδρύσει στο u0022Όργονον» το u0022Ίδρυμα Βίλχελμ Ράϊχu0022 με σκοπό την αρχειοθέτηση του ερευνητικού υλικού και την διακίνηση των θέσεών του, υποβλήθηκε μήνυση εναντίον του για u0022τσαρλατανισμόu0022.

Yγρό πυρ

Yγρό πυρ

Πρόκειται για το γνωστό σας εμάς, ως u0022υγρό πυρu0022, το οποίο οι Βυζαντινοί χρησιμοποιούσαν από τον 7ο έως τον 12ο αιώνα. Στην πραγματικότητα ήταν μια ουσία, η οποία περνώντας μέσα από σωλήνες, εκτινασσόταν προς τα εχθρικά πλοία -κατά τη διάρκεια ναυμαχιών- τα οποία τυλίγονταν στις φλόγες. Οι φλόγες δε που u0022παράγοντανu0022 από αυτή την ουσία, ήταν αδύνατον να σβήσουν πχ με το θαλασσινό νερό αλλά χρειαζόταν είτε άμμος, είτε ούρα ή ξύδι. Μέχρι σήμερα δεν γνωρίζουμε, από τί ήταν φτιαγμένο αυτό το χημικό όπλο ενώ οι Βυζαντινοί δεν είχαν αποκαλύψει ποτέ το μυστικό της παρασκευής του, παρά μόνο σε πολύ συγκεκριμένα άτομα, με αποτέλεσμα η γνώση να χαθεί.

Starlite του  Maurise Ward

Starlite του Maurise Ward

Το Starlite είναι ένα ανθεκτικότατο στη θερμότητα πλαστικό που κατασκευάστηκε πίσω στη δεκαετία του 1980 από τον κομμωτή Maurice Ward. Έπειτα από αεροπορική τραγωδία το 1985, ο Ward αποφάσισε να φτιάξει ένα άκαυστο πλαστικό υλικό που να μην καταλαβαίνει από φωτιά. Και τα κατάφερε! Αφού το έδειξε στο κοινό, με το πείραμα να παραμένει μνημειώδες (είχε καλύψει ένα αυγό με Starlite και το έβαλε κατόπιν μπροστά από καμινέτο και όταν το έσπασε 5 λεπτά αργότερα, ήταν ακόμα ωμό), πέρασε από άπειρους ελέγχους, καθώς οι επιστήμονες παραήταν δύσπιστοι. Η επιστημονική κοινότητα απεφάνθη ότι το υλικό θα ήταν πράγματι εξαιρετικά επωφελές για την ανθρωπότητα! Το μόνο κακό, ότι ο Ward έγινε παρανοϊκός ότι θα του έκλεβαν την ιδέα, κι έτσι έλεγε συνεχώς u0022όχιu0022 σε πατεντάρισμα της εφεύρεσης αλλά και στα παχυλά συμβόλαια, καθώς ακόμα και ο αμερικανικός στρατός και η NASA τον προσέγγισαν, με τα εκατομμύρια που έπεφταν στο τραπέζι να παραείναι πολλά. Ο τύπος όμως αρνιόταν να υπογράψει σύμφωνα εχεμύθειας και πέθανε τελικά το 2011, παίρνοντας το μυστικό στον τάφο.

Ακτίνα θανάτου του Nicholas Tesla

Ακτίνα θανάτου του Nicholas Tesla

Η u0022ακτίνα του θανάτουu0022, το υπερόπλο που οραματιζόταν ο Nikola Tesla. Η αμερικανική στρατιωτική διοίκηση δεν πήρε στα σοβαρά τα σχεδιά του και γι’ αυτό ο Tesla τα πούλησε στη Σοβιετική ‘Ενωση, αλλά ούτε και οι ρώσοι μηχανικοί κατάφεραν να τα υλοποιήσουν.

BONUS VIDEO

Σχετικά Άρθρα