Μπελάδες για το παλάτι: Η Meghan Markle «σπάει το πρωτόκολλο» και μιλάει δημόσια για τις αμβλώσεις
Φαίνεται πως η Meghan Markle δεν έχει συνηθίσει ακόμα στο…βασιλικό καλούπι και συχνά πυκνά κάνει κάποιες μικρές-αλλά αξιοσημείωτες-γκάφες, που οι παρατηρητικοί χρήστες του Twitter δεν τις αφήνουν απαρατήρητες και την κατακρίνουν για το πόσο «θνητή» είναι ακόμα.
Έτσι, λοιπόν, το βράδυ της Τετάρτης, όταν η Meghan και ο πρίγκιπας Harry συναντήθηκαν με την Ιρλανδή γερουσιαστή, Catherine Noon, φαίνεται πως σε ερώτηση της δεύτερης για το δημοψήφισμα της Ιρλανδίας στο οποίο ψηφίστηκε άρση της ολικής απαγόρευσης των αμβλώσεων, η δούκισσα του Sussex φαίνεται πως πήρε πολιτική θέση, κάτι που απαγορεύεται από το πρωτόκολλο του παλατιού.
Ειδικότερα, η Ιρλανδή γερουσιαστής δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό της για τη συνάντησή της με το βασιλικό ζεύγος και έγραψε στο Twitter:
«Ήταν μεγάλη μου χαρά που συνάντησα τον πρίγκιπα Χάρι και τη δούκισσα του Sussex στην κατοικία του Βρετανού πρέσβη. Η δούκισσα και εγώ συζητήσαμε για το πρόσφατο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Παρακολουθούσε με ενδιαφέρον και ήταν ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα»
Catherine Noone (who couldn't find a single pro-life medical professional for her Committee!) is relentless.
— Kevin O'Higgins (@kevinohigginssj) 10 Ιουλίου 2018
This evening she tweeted (and later deleted) that the visitng Duchess was "pleased" with the result of the abortion referendum! @rtenews @todaysor @liveline pic.twitter.com/h8KXTZNLlB
To tweet της διαγράφηκε μετά τον εκνευρισμό των χρηστών του Twitter, που κατέκριναν τη δούκισσα για ανώριμη συμπεριφορά.
Η γερουσιαστής επιχείρησε να «καλύψει» την Μέγκαν Μαρκλ αφού διέγραψε το πρώτο tweet σημειώνοντας πως η Δούκισσα «ήταν ευχαριστημένη.
«Διέγραψα το tweet επειδή ήταν παραπλανητικό. Η δούκισσα ήταν γοητευτική και ενδιαφέρουσα, σε καμία περίπτωση δεν εξέφρασε πολιτική άποψη».
It was misleading so I deleted it. She was charming & interested, not political in any way.
— Sen Catherine Noone (@senatornoone) 10 Ιουλίου 2018
Αν και δεν απαγορεύεται από το Σύνταγμα, η βασιλική οικογένεια είθισται να μένει ουδέτερη όσον αφορά στις πολιτικές εξελίξεις. Έτσι, τα μέλη της δεν ασκούν το δικαίωμα του εκλέγειν ενώ δεν εκφράζουν ποτέ πολιτικές απόψεις.