Και τέσσερις σούπερ αποτελεσματικές συμβουλές για να βγάλουμε νοκ-άουτ τα απανωτά χασμουρητά.

headphones icon

Άκου το άρθρο

chat icon
23

Πολλά πρωινά, αδυνατούμε να σηκωθούμε από το κρεβάτι και συνεχίζουμε να χουζουρεύουμε, ενώ οι υποχρεώσεις εξακολουθούν να τρέχουν.

https://www.huffingtonpost.gr/entry/8-epoeloi-loyoi-poe-niothoeme-diarkos-exantlemenoi-kai-den-echoen-schese-me-ton-epno_gr_651bfa6be4b08e1d3e4d9940

Kαι αν δυσκολευόμαστε να πάρουμε τη μεγάλη απόφαση, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως δεν είμαστε οι μόνοι.

https://www.huffingtonpost.gr/entry/yiati-einai-eekolo-na-ylistresoeme-se-epno-ston-kanape-kai-mas-piasei-meta-aepnia-sto-krevati_gr_654a1795e4b0e63c9dc0d1df

Ωστόσο, υπάρχει λύση: Η Έμιλι Λέγιες, ειδική σε θέματα ύπνου, μοιράστηκε στο TikTok το πολύτιμο μυστικό της για να μας βοηθήσει να βγούμε νικητές στη μάχη με το ξυπνητήρι.

7205668347134954795

Πώς θα σηκωθούμε από το κρεβάτι το πρωί

Η Λέγιες ακολουθεί τον κανόνα των πέντε δευτερολέπτων. Τί σημαίνει όμως αυτό; Πως όταν ακούσουμε το ξυπνητήρι να χτυπά, αντί να πατήσουμε το κουμπί της αναβολής, μετράμε αντίστροφα από το πέντε μέχρι το ένα. Μόλις φτάσουμε στο ένα, είμαστε έτοιμοι να αδράξουμε τη μέρα, έχοντας αναλογιστεί τι αντίκτυπο μπορεί να έχει στην επίτευξη των στόχων μας έστω και αυτή η μικρή αργοπορία.

https://www.huffingtonpost.gr/entry/pente-loyoi-poe-exeyoen-yiati-nestazoeme-meta-to-fayeto_gr_655ccbf0e4b0c91d8278a09c

Η Λέγιες ενσωμάτωσε αυτό το πολύτιμο tip στην καθημερινότητά της και έκτοτε, κατά δήλωσή της, έγινε πολύ πρωινός τύπος. Μάλιστα, η ειδικός προσθέτει ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη μέθοδο της αντίστροφης μέτρησης, προκειμένου να κόψουμε οποιαδήποτε κακή συνήθεια και να βάλουμε στη σίγαση τυχόν αμφιβολίες για τον εαυτό μας και την αρνητική αυτοομιλία και να κινητοποιήσουμε το σώμα μας να προχωρήσει στις ενέργειες που ελπίζουμε να αλλάξουν τη ζωή μας.

https://www.huffingtonpost.gr/entry/yiati-prepei-na-koimomaste-ten-idia-ora-kathe-vrade_gr_64cb969fe4b0fd06594ff371

Έξτρα tips για να ξεκινήσουμε την ημέρα μας με όρεξη

Aς δοκιμάσουμε τη γιόγκα γέλιου

Η Λέγιες ενώ ετοιμάζεται κάθε πρωί, κάνει λίγη «γιόγκα γέλιου». Αυτή η πρακτική βασίζεται στην πεποίθηση ότι το εκούσιο γέλιο τονώνει τη διάθεσή μας ακριβώς όπως και το αυθόρμητο γέλιο. Επιπλέον, άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι είναι καλό για τη σωματική και ψυχική υγεία. Γιατί να μην δοκιμάσουμε;

Χαιρόμαστε το κάθε τι μικρό

Ακόμα και καθώς πλένουμε τα πιάτα, θα μπορούσαμε να ρυθμίσουμε τη θερμοκρασία του νερού έτσι που να το απολαμβάνουμε. Με αυτόν τον τρόπο θα εστιάσουμε περισσότερο στην αίσθηση του νερού επάνω στα χέρια μας παρά στο ίδιο το αντικείμενο της «αγγαρείας».

https://www.huffingtonpost.gr/entry/deka-sen-mia-pole-aples-protaseis-yia-na-xechasoeme-tis-kriseis-panikoe-kai-tis-arnetikes-skepseis_gr_63e54545e4b022eb3e2eab3f

Παρακολουθούμε την αναπνοή μας

Μπορεί να μην έχουμε κάθε μέρα χρόνο να κάνουμε διαλογισμό. Ωστόσο, το να δοκιμάσουμε τη μέθοδο της ενσυνείδητης αναπνοής θα μας βοηθήσει να συγκεντρωθούμε στους στόχους μας και να πιάσουμε τη μέρα απ′ τα μαλλιά.

https://www.huffingtonpost.gr/entry/me-aeta-ta-pente-aploestata-vemata-tha-allaxei-pros-to-kaletero-e-zoe-mas_gr_64302605e4b0859acb93b6ad

 

Και το καλύτερο είναι πως οι ασκήσεις αυτές μπορούν να εκτελεστούν οπουδήποτε κι αν βρισκόμαστε. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι για τρεις αναπνοές, να δώσουμε προσοχή στο πώς εισπνέουμε και το πώς εκπνέουμε.

Η βαθιά εισπνοή και η αργή εκπνοή μειώνουν την αρτηριακή πίεση, την πεπτική δυσφορία και τις αγχωτικές σκέψεις.

Αφήνουμε τον εαυτό μας να ονειρευτεί

Το να ονειροπολούμε ότι όλα όσα έχουμε προγραμματίσει θα πάνε καλά ή το να ανατρέχουμε σε χαρούμενες αναμνήσεις μας γεμίζει ενέργεια και θετική διάθεση και μας κινητοποιεί να προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατόν.