MENU
ΔΡ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΙΡΗΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αποπληθυσμός και Γεροντοκρατία βασικές τάσεις το 2025
Όσες χώρες επιμείνουν να προάγουν τη γεροντοκρατία, θα πληρώσουν ακριβό τίμημα. Επέλαση του συντηρητισμού, ανάσχεση της προόδου, μεγάλες κοινωνικές αντιδράσεις.
Πυρκαγιές: Καποδίστριας και Καλλικράτης διέλυσαν το κράτος
Αν θέλουμε να αλλάξει κάτι στις μεγάλες επαναλαμβανόμενες κρίσεις, κυρίως πυρκαγιές και πλημμύρες, χρειάζεται ριζικός ανασχεδιασμός του διοικητικού χάρτη της χώρας.
Η γαλλική αντιστροφή: η μετατροπή των Ολυμπιακών Αγώνων σε θρίαμβο του Διονυσιακού
Οι συμβολισμοί, σε γεγονότα τόσο μεγάλης σημασίας έχουν συνήθως κατακλυσμιαίες συνέπειες, είτε προς την κατεύθυνση που στοχεύουν είτε προς την αντίθετη.
Ο Εσταυρωμένος Χριστός και ο «Βιτρούβιος άνθρωπος»
Πλέον δεν είναι πια ο άνθρωπος το μέτρο όλων των πραγμάτων, αλλά ο Θεός
Η ετεροδοξία του Νίκου Δήμου
Σκέψεις με αφορμή το βιβλίο του Νίκου Δήμου «Η αντίσταση στον Δαρβίνο και άλλα 13 ετερόδοξα κείμενα» (εκδόσεις Πατάκη, 2024)
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Προτού να είναι αργά
Δεν είναι απίθανο, μετά τις ευρωεκλογές, να υπάρχει ισχυρή ακροδεξιά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ικανή να παρακωλύει τη λήψη σθεναρών αποφάσεων
Μη κρατικά ΑΕΙ: Aνταγωνισμός επί ίσοις όροις
Τα καλά δημόσια πανεπιστήμια χρειάζονται μια ευκαιρία για να βελτιωθούν. Το fair play με τα μη κρατικά είναι όρος εκ των ων ουκ άνευ.
Επιτακτική ανάγκη αναπροσανατολισμού των ανθρωπιστικών σπουδών
Για να γίνουν λειτουργικοί οι αλγόριθμοι απαιτείται μια τεράστια προεργασία από τις ανθρωπιστικές σπουδές. Η Ελλάδα δεν πρέπει να χάσει και αυτή την ευκαιρία.
Η αισθητική των τρόπων
Περισσότερο κάλλος σημαίνει και περισσότερο καλό. Και έχουμε ανάγκη και από τα δύο στη σημερινή πραγματικότητα των επάλληλων διεθνών κρίσεων.
Το 2021 ως ματαίωση του 1821
Τα θεμελιώδη αιτήματα του 1821 εξακολουθούν να παραμένουν λιγότερο ή περισσότερο εκκρεμή
Περισσότερα