MENU
ΝΙΚΟΣ Ε. ΔΕΒΛΕΤΟΓΛΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ατύχησε
Στον ρόλο του ως πρώτου τη τάξει Έλληνος πολίτου
Διαστρεβλώνεται επικίνδυνα το ελληνικό χρέος
Το εμφανιζόμενο ως μη βιώσιμο χρέος της Ελλάδος είναι μύθος. Αν όχι και δόλιο τέχνασμα. Δεδομένου ότι δεν έχει, ως όφειλε, πρωτίστως επίσημα προσδιορισθεί, και δεόντως ήδη αφαιρεθεί από το πραγματικό χρέος, το ακριβές αντίστοιχο ποσό των τεραστίων ζημιών που έχουν εξωγενώς προξενηθεί κατά τη διάρκεια της μακράς επταετίας μνημονίων τυφλής λιτότητος στην Ελλάδα. Απόρροια μιας ελαττωματικής και διεθνώς απαξιωμένης πολιτικής. Η οποία εντούτοις εξακολουθεί να εφαρμόζεται βιαίως στη χώρα μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αλλά και με την αναγκαστική συγκατάθεση διαδοχικών ελληνικών κυβερνήσεων προφανώς μη ικανών μέχρι τώρα να αξιώσουν τον σεβασμό στοιχειωδών οικονομικών κανόνων.
Η Ευρώπη δεν πρέπει να θυσιάσει την Ελλάδα
Το λογικό πράγμα συνεπώς, είναι σε αυτή τη συγκυρία να τεθεί σαν προτεραιότητα η ατομική πρόσκληση σε όλα τα κράτη-μέλη της Ένωσης να διεξάγουν ένα δημοψήφισμα: να αποφασίσουν δημοκρατικά αν η ροή των μεταναστών που καταφέρνουν να ξεφύγουν από τον πόλεμο στη Συρία -και που διαταράσσει την κοινωνική, οικονομική και πολιτική σταθερότητα στην Ευρώπη- θα επιτρέπεται εφεξής ελεύθερα, τόσο η είσοδός τους όσο και η παραμονή τους στα κυρίαρχα εδάφη τους. Μια τέτοια καίρια πρωτοβουλία αρχικά θα συγκρατούσε και τελικά θα εξάλειφε μια κρίση που μέχρι τώρα απερίσκεπτα αυτοτροφοδοτείται.
Η Ευρώπη αγνοεί υποκριτικά τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα
Παρ' όλα αυτά, το σε ποιο βαθμό αυτή η βλαπτική συμπεριφορά παραβιάζει τις διεθνείς συνθήκες για τα ανθρώπινα δικαιώματα παραμένει πρακτικά ανεξερεύνητο. Ιδιαίτερα σε σχέση με το Διεθνές Σύμφωνο για τα οικονομικά, κοινωνικά και μορφωτικά δικαιώματα και τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη, στα οποία η Γερμανία είναι μέλος. Είναι αυστηρά παγιωμένο ότι βάσει των όρων αυτών των γνωστών συμφωνιών οι μη κρατικοί φορείς, συμπεριλαμβανομένων και τον διεθνών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, υπόκεινται σε μια σειρά πρωτογενών υποχρεώσεων
Επιβάλλεται να αντιμετωπισθεί ομαλά το Ελληνικό Χρέος
Μόνον αφού θα έχουν εκτιμηθεί θεσμικά και σύγχρονα τεκμηριωμένα οι εκτεταμένες ζημίες που επί χρόνια τώρα έχουν βιαίως προξενηθεί στην Ελληνική οικονομία και κοινωνία από την εν πολλοίς πρωτόγονη Ευρωπαϊκή πολιτική «τυφλής λιτότητος», η Ελλάς θα αποκτήσει ένα καθοριστικό συγκριτικό πλεονέκτημα που πράγματι θα μπορέσει να επηρεάσει καταστάσεις. Διότι αυτή ακριβώς η - κατά γενική ομολογία - διεθνώς αποτυχημένη πολιτική ευθύνεται επίσης και για την επικίνδυνα διαιωνιζόμενη μηδενική βελτίωση του συνολικού πλούτου στην Ευρωζώνη μαζί με την ραγδαίως εκτυλισσόμενη πτώση της αξίας του Ευρωπαϊκού νομίσματος.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ